Kapalı Pide Tarifi- Kaşarlı-sucuklu-Kavurmalı- Dışardan pide almaya son



Pide ülkemizde en çok sevilen yemeklerin arasındadır. Pide deyince sadece dışarıdan söylenen bir yemek geliyor aklımıza. Ama evde de çok güzel bir şekilde pide tarifi yapabilirsiniz. Bu tarifimizde kapalı pide tarifi verdik. Siz dışardaki gibi açık pide tarifi arıyorsanız diğer tarifimiz olan Kıymalı ve pastırmalı pide tarifine bakabilirsiniz. Daha çok yemek tarifleri arıyorsanız sitemizdeki kategorileri kullanabilirsiniz.

Hamur Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 paket instant maya

iç harç Malzemeleri

  • kaşar
  • sucuk
  • kavurma

Yapılışı

  • karıştırma kabına unu ve mayayı döküp karıştırın. Bu karışımın ortasını açıp zeytinyağı, şekeri ve suyu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Biraz daha yoğurduktan sonra tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin
  • hamur kıvam aldıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanması süresi olarak hamurun 2 katına çıkmasını bekleyin.
  • Mayalanan hamurun havasını almak için hamuru tezgaha alıp yoğurun.
  • Eşit parçalar halinde yuvarlak bezeler yapıp tekrar mayalanması için üstünü örtün.
  • Mayalanan hamurları tezgaha alıp oklava ile uzun ince bir şekilde açıp iç harçlarını ekleyip yanlarını üzerine gelecek şekilde katlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
  • 185 derecede pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar